Duurzaam

Wilt u een offerte ontvangen voor airconditioning op uw slaapkamer of heeft u een andere vraag, neem dan contact met ons op.

Duurzame installaties

MIB Nederland legt duurzame installaties in woningen aan. Wilt u uw woning verduurzamen, vraag dan een adviesgesprek aan. In een persoonlijk gesprek inventariseren wij uw wensen en op basis van het beschikbare budget adviseren we de installatie die het beste bij uw situatie past. Hieronder vindt u meer informatie over warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers.

Warmtepomp

Er zijn verschillende typen warmtepompen om uw huis te verwarmen. Een warmtepomp kan in de zomer ook koelen. Afhankelijk van uw situatie zoals isolatie, vloerverwarming en andere wensen, adviseren wij de volgende warmtepompen.

Lucht-water: er wordt met een buitenunit warmte onttrokken aan de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt voor lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming en convectoren, en voor warm tapwater.
Brongebonden: het grondwater wordt vanuit een bron omhoog gepompt. De warmte wordt uit het water onttrokken en het afgekoelde water wordt teruggepompt. In de zomer wordt dit principe omgekeerd en zo wordt de bron geregenereerd.
Hybride warmtepomp: bij een hybride warmtepomp blijft de cv-ketel een rol spelen. Dit systeem wordt met name toegepast als een woning redelijk geïsoleerd is. Als het buiten te koud wordt om de woning energiezuinig te verwarmen, dan neemt de cv-ketel het over. De ketel verzorgt ook het warme tapwater. Ook hier is vloerverwarming een vereiste.

Zonnepanelen

De zonnepaneleninstallaties die wij aanleggen geven een hoog rendement. Afhankelijk van de helling en ligging van uw dak, verdient u de investering in ongeveer zes tot tien jaar terug. Wij maken gebruik van A-merken en volgen de technische ontwikkelingen op de voet. Zo passen wij de laatste technieken toe, zodat uw opbrengst hoog is. Daarnaast kunnen wij uw zonnepanelensysteem op afstand monitoren. Zodra opbrengsten veranderen, gaan we onderzoeken hoe het is ontstaan en lossen we het op.

BTW teruggave zonnepanelen

Als particulier kunt u de BTW van de investering terug krijgen van de belastingdienst. Wij helpen u gratis met het invullen van de formulieren, zodat het goed geregeld is.

Zonneboilersysteem

Een zonneboilersysteem bestaat uit een boiler en panelen (collectoren) die op het dak liggen. Door de panelen stroomt een vloeistof die de warmte van de zon aan het water in de boiler overbrengt. Dit warme water kan vervolgens gebruikt worden om bijvoorbeeld mee te douchen. In theorie kan het ook het huis verwarmen. Maar omdat het zonneboilersysteem het hoogste rendement geeft op zonnige dagen, wanneer de verwarming niet wordt gebruikt, wordt dit niet vaak toegepast. Een zonneboiler geeft het beste rendement in woningen waar een hoge warm water afname is, zoals bij grote gezinnen.

Twee soorten zonneboilersystemen:

• vlakke plaat collectoren
• vacuümbuis collectoren

Welk zonneboilersysteem voor u geschikt is en welk type zonnecollectoren u nodig heeft, is afhankelijk van het uiteindelijke gebruik en uw beschikbare budget.